2013-07-31
21:09:51

Övergångar

Idag satt allt som en smäck! Champis gick som en gud! Skrittade ganska länge, hitta takten och få en bra mjuk, rund skritt där han jobbar med ryggen och till slut blev det riktigt fin faktiskt! Traven var bra från början däremot var han lite tjafsig med huvudet men jag bara fokuserade på att få han framåt och i takt och balans och då kom även formen. Han blev så himla fin, galoppen var redan från början även den otroligt bra, lugn men med tryck, han var rund och jobbade fint med ryggen. 
Vilade lite och började sedan jobba med traven under lättridning för att verkligen ge han friheten, jobbade med övergångarna. Trav till skritt, skritt 5 steg sedan trav. Till en början var det lite svårt att få han att inte stanna efter avbrottet till skritt men efter några gånger satt det super och han blev väldigt lydig för mina hjälper. 
Gjorde dessa övergångar ganska mycket men med olika antal steg skritt för att sedan lätt 0 steg alltså en perfekt halvhalt och han kom på själv vad jag menade direkt och oj, har aldrig ridit en SÅN halvhalt, den känslan var grym! Fick till varenda halvhalt. Gjorde några travökningar och han länge, han länge så han slog i skorna, visst vet jag att det är dåligt men han brukar inte vara i närheten av att ens försöka länga så man får nöja sig med det lilla till en början. 
Jobbade sedan med galoppen, arbetsgalopp till mellangalopp tillbaka till arbetsgalopp, däremot hade jag han ganska rund och låg men han blev aldrig tung eller framåttippad vilket tyder på att han jobbade rätt med bakdelen. Jag såg en helt annan form på hans hals och nacke när han jobbade ordentligt. Gjorde sedan trav-galopp-trav, vilket gick super, i vissa avbrott blev han lite springig då bara jag bröt ner till skritt och började om, gjorde alltså ingen big deal av det. 
Hade en otrolig känsla idag, han var med mig och vi jobbade som ett riktigt team, tror att jag hittat hur jag ska göra nu och det känns riktigt bra! Imorgon ska jag jobba vidare med lite skänkelvikningar hade jag tänkt, hoppas han är lika fin som han var idag.