2014-10-31
14:35:30

vilka hästar

Satt på första hästen runt kvart över 9, hästen var Puff och jag red ett dressyrpass i paddocken. 
Natali har upplevt henne springig, ofokuserad och stark så målet med dagens pass var helt enkelt att få henne lösgjord och lydig på mina hjälper. 
Eftersom Puff är en häst man måste rida varje gångart för sig till en början så började jag med skritten. Hon var något stel och skjöt gärna ut bogarna lite här och var... jag jobbade mycket med att kunna böja henne i nacken utan att kroppen åkte iväg, men även rakriktningen där båda bogarna skulle vara på plats. 
Puff släpper väldigt fint när man rider skänkelvikning så därför fanns även detta med i skrittens arbete. 
Jag tyckte att hon blev fin i skritten och gick då över till traven, här var hon rund och fin och väldig lydig i övergångarna. 
Galoppen har blivit bättre men måste bli mer bärig, framför allt i höger varvet. Hon orkar inte riktigt gå i en ärlig rund form genom ryggen och samtidigt inte skjuta in bakdelen så därför valde jag att rida i lätt sists i höger varvet, driva på galoppen så hon helt enkelt blev lite friare. Resultatet blev riktigt bra! 
Jag tror att man inte alltid måste göra by the book, det är inte fel att använda sig av exempelvis den lätta sitsen eller bommar från hoppningen, de är verktyg även de. 
 
När Puff var avskrittad och klar åkte vi mot Annas gård för träning. 
Petronella var otroligt fin och ridbar idag och vi jobbade med detaljerna! 
Jag fick massa beröm för att jag bättrat min sits sedan sist vilket var väldigt roligt att höra då detta verkligen varit prioriterat under varje ridpass. 
Jag har alltid haft svårt för öppnor så därför fick jag idag en ordentlig genomgång hur en öppna ska gå till och vi tränade även en hel del på detta vilket gav fantastiskt resultat och en helt annan känsla. 
I galoppen tränade vi lite på tagen bakdel på minskad volt för att verkligen få henne samlad och fin. 
 
Tanken med dagens träning var att rida igenom FEI lagtävlansprogrammet för Juniorer, vilket vi också gjorde. 
Vilken häst jag satt på idag!

Det gick fantastiskt bra och känslan var helt otrolig! Hon är så med mig och jag är så fokuserad. Vi fick ett omslag efter ena galoppslutan och omslag efter ökade galoppen där jag hamnade lite fel i sadeln men efter att ha ridit om detta så gick det som på räls. 
 
Vi har utvecklats otroligt mycket sedan första gången jag red igenom programmet och det senaste har det varit otroligt roligt att rida Petronella varje dag! 
Nu väntas två dagars vila för båda hästarna och nästa vecka är det uppladdning för Helsingborg för Petronellas del. Väl där så ska vi rida för känslan, för träningen och bara ha fruktansvärt roligt!